Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Warzywne gołąbki

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2339

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Warzywne gołąbki

Warzywne gołąbki

Składniki

Jak zrobić Warzywne gołąbki?

Ryż dokładnie wypłukać. Ugotować na sypko. Obrane warzywa umyć obrać i gotować w 2-3 szklankach posolonej do smaku wody, a po ugotowaniu i ostudzeniu drobno pokroić - wywar z warzyw pozostawić. Cebulę posiekać i zeszklić na złoto na 1 łyżce oliwy. Do miski wyłożyć ryż, zeszkloną cebulę i pokrojone warzywa oraz przyprawy: sól, i pieprz oraz majeranek - do smaku. Dodać również jajko i masę dokładnie wymieszać. Można też dodać łyżkę sosu sojowego. Duże liście kapusty sparzyć, rozłożyć na stolnicy, skroić grube nerwy liściowe. Rozłożyć na liściach przygotowane nadzienie, zwinąć ściśle gołąbki. Układać je na blasze wysmarowanej tłuszczem, skropić masłem i wstawić na pół godziny do średnio nagrzanego piekarnika. Pod koniec zapiekania gołąbki podlać pozostawionym wywarem z gotowania warzyw, by dusiły się w sosie, a nie smażyły i przykrywamy naczynie pokrywką lub przykrywamy folią aluminiową.
Komentarze

Do przepisu na: Warzywne gołąbki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne