Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Warzywa w zalewie octowej

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 4godz. 0min.
Czas przygotowania: 4 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3556

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Warzywa w zalewie octowej

Składniki

Akcesoria

  • duża miska
  • deska do krojenia
  • nóż
  • słoiki
  • garnek

Jak zrobić Warzywa w zalewie octowej?

Ogórki kroimy na osiem części, w ćwiartki i ćwiartki na pół. Pieczarki oczyszczamy, większe kroimy na połówki, możemy je delikatnie sparzyć wrzątkiem. Paprykę myjemy, wykrawamy z niej gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy przez 2 minuty. Cebulę kroimy na 8 części. Wszystkie tak przygotowane składniki przekładamy do miski lub dużego garnka, dodajemy 9 szklanek wody i szklankę soli. Mieszamy. Odstawiamy na 2- 3 godzinki. Z 13 szklanek wody, 3, 5 szklanki octu oraz 5 szklanek cukru przygotowujemy gorącą zalewę. Do słoików wkładamy przyprawy. Warzywa odsączamy z osolonej wody i przekładamy je do słoików układając dość ścisło. Następnie zalewamy je gorącą zalewą, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy przez 4- 5 minut. Z podanych przeze mnie proporcji wyszły 24 słoiki o pojemności 0, 5 litra.
Komentarze

Do przepisu na: Warzywa w zalewie octowej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne