Podawać z ryżem, oprócz tego danie można posypać pokruszonymi orzeszkami ziemnymi lub kolendrą:) oczywiście podane warzywa to tylko propozycja, można użyć każde warzywo!
Na gorący olej wrzucamy cebule i smażymy ja aż się zarumieni. Dodajemy przeciśnięty czosnek i smażymy jeszcze ok minute. Następnie dodajemy kostkę warzywna i dolewamy troszkę wody. Rozdrabniamy kostkę i mieszamy aż się rozpuści, po czym dodajemy łyżeczkę imbiru. – wrzucamy pokrojone warzywa, starannie mieszamy, zmniejszamy ogień i zostawiamy pod pokrywka na ok 10 minut (można co jakiś czas zamieszać). – dodajemy kiełki i pastę curry, znów starannie mieszamy i zostawiamy pod pokrywka na kolejne 5 minut. – dolewamy mleczko kokosowe (można użyć mniej, w zależności od potrzeb smakowych) i mieszamy. Gotowe!
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie