Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Warzywa po sycylijsku

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1902

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • pomidory 6 szt.
  • papryki żółte 2 szt.
  • papryka czerwona 1 szt.
  • seler naciowy 2 łodygi
  • cukinie 2 szt.
  • cebule czerwone 2 szt.
  • czerwona papryczka chili 1 szt.
  • oliwa 4 łyżki
  • cukier 1 łyżeczka
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • nasiona pinii 2 łyżki
  • oliwki 12 szt.
  • kapary 2 łyżeczki
  • tymianek 1 łyżeczka

Jak zrobić Warzywa po sycylijsku?

Pomidory umyć, po­kroić na kawałki. Papryki umyć, oczyścić z pestek, pokroić w cienkie paski. Łodygi selera naciowego oczyś­cić, pokroić w krążki. Cukinie umyć, pokroić w plastry. Cebule obrać, pokroić w piórka. Papryczkę chili oczyś­cić z pestek, posiekać. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oliwy , wło­żyć wszystkie warzywa. Smażyć do 10 minut, mieszając. Posypać cukrem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać 2 łyżki uprażonych nasion pinii, oliwki i 2 łyżeczki kaparów, chwilę podsmażyć. Posypać świe­żym tymiankiem.
Komentarze

Do przepisu na: Warzywa po sycylijsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne