Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Twarogowe ptysie

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1562

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Ciastka nie zawierają masła podwyższającego poziom cholesterolu więc są zdrowe i pozwalają na uniknięcie miażdżycy

Zdjęcia

Ciastka nie zawierają masła podwyższającego poziom cholesterolu więc są zdrowe i pozwalają na uniknięcie miażdżycy
Ciastka nie zawierają masła podwyższającego poziom cholesterolu więc są zdrowe i pozwalają na uniknięcie miażdżycy
Ciastka nie zawierają masła podwyższającego poziom cholesterolu więc są zdrowe i pozwalają na uniknięcie miażdżycy

Składniki

Jak zrobić Twarogowe ptysie?

Zagotować 150 ml wody z olejem. Zestawić z ognia, dodać mąkę z proszkiem i sól, wymieszać. Mieszając gotować, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia. Masę ostudzić, utrzeć z kolejno dodawanymi jajkami. Ciastem napełnić szpryckę, na blachę wyłożoną pergaminem wyciskać ptysie. Piec ok. 25 min w 180°c, ostudzić. Serek zmiksować z cukrem wanilinowym, dodać rozdrobnione owoce i wycisnąć na ptysie posypać cukrem pudrem lub położyć świeże całe owoce obok ptysi, czy na ptysie.
Komentarze

Do przepisu na: Twarogowe ptysie

Ter-esa#

Ter-esa

2010-05-14 20:30:39

Na talerzyku są eklerki z truskawkami i ptysie

!marika20#

!marika20

2010-03-24 21:37:40

to w koncu te twarogowe ptysie, czy eklerki, bo na zdjeciach wygladaja bardzo podobnie??????

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne