Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Tort morelowy

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 629

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • wafle tortowe kwadratowe 2 szt
  • morele suszone 2 szklanki
  • cukier 1 szklanka
  • jabłka 4 szt
  • cytryny 2 szt
  • aromat zapachowy 0,5 łyżeczki
  • migdały 0,5 szklanki
  • biszkopciki 1 opakowanie

Jak zrobić Tort morelowy?

Zalewamy wrzątkiem morele, zlewamy wodę i drobno kroimy owoce. Cukier wsypujemy do rondla, wlewamy odrobinę wody, gotujemy przez chwilę na małym ogniu i dodajemy morele. Gotujemy przez 10 minut regularnie mieszając. Jabłka myjemy, obieramy, kroimy wpół, pozbywamy się gniazd z pestkami i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Następnie dodajemy jabłka do moreli. Smażymy aż zrobi się jednolita masa, dodajemy startą skórkę i sok wyciśnięty z cytryny. Na końcu dodajemy drobno posiekane migdały, pokruszone biszkopty i aromat. Masę wykładamy na wafle. Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Komentarze

Do przepisu na: Tort morelowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne