Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Torcik wiśniowy

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1170

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • mąka 30 dag
  • margaryna 20 dag
  • cukier 10 dag
  • twaróg mielony 1 kg
  • żółtka 3 szt
  • cukier puder 15 dag
  • masło 2 łyżki
  • żelatyna 2 łyżki
  • wiśnie bez pestek (mogą być gotowe z HORTEXA) 1 opakowanie
  • migdały w płatkach do dekoracji
  • galaretka wiśniowa

Jak zrobić Torcik wiśniowy ?

Z margaryny cukru i mąki zagnieść ciasto, schłodzić i włożyć do formy zapiec w 200 stopniach 20 min, żółtka utrzeć z pudrem i wymieszać z twarogiem, masłem i żelatyną (wcześniej rozpuszczoną)wyłożyć na wystudzone ciasto. Galaretkę rozpuścić wg. Przepisu jeszcze ciepłą wymieszać z zamrożonymi wiśniami. Wyłożyć na ser zastudzić.
Komentarze

Do przepisu na: Torcik wiśniowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne