Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Torcik bezowy

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1383

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Torcik bezowy

Składniki

  • gotowe podkłady bezowe 2 szt
  • kawa rozpuszczalna 1 łyżka
  • wódka biała 1 kieliszek
  • kakao do ozdoby
  • czekoladowe kuleczki do ozdoby
  • masa tortowa śmietankowa (kupna) 2 opakowania
  • mleko
  • orzechy włoskie 1 garść
  • woda odrobina

Akcesoria

  • mikser
  • miska
  • nóż

Jak zrobić Torcik bezowy?

Masę do tortu należy połączyć z mlekiem w proporcji podanej na opakowaniu (ilość potrzebnego mleka jest różna w zależności od producenta)i ubić. Gotową masę podzielić na 3 części. Kawę rozpuścić w minimalnej ilości wody, potrzebnej do rozpuszczenia, dodać wódkę, następnie połączyć z jedną częścią masy. Pierwszy krążek bezowy posmarować masą kawową. Przykryć drugim krążkiem. Kolejną częścią masy smarujemy dokładnie cały torcik (należy tą czynność wykonywać w miarę szybko, ponieważ masa tężeje). Boki toru posypać kakao. Z pozostałej masy wykonać dekorację, do której użyć można m. In. Włoskich orzechów.
Komentarze

Do przepisu na: Torcik bezowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne