Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Tarta ze szpinakiem

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas pieczenia: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1513

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Pyszna i łatwa w przygotowaniu tarta ze szpinakiem. Ciasto listkuje się na wygląd i smak francuskiego, jest bardzo kruche, natomiast farsz szpinakowy jest przyjemnie ostry, a jednocześnie delikatny przez dodatek jogurtu.

Zdjęcia

Pyszna i łatwa w przygotowaniu <b>tarta ze szpinakiem</b>. Ciasto listkuje się na wygląd i smak francuskiego, jest bardzo kruche, natomiast farsz szpinakowy jest przyjemnie ostry, a jednocześnie delikatny przez dodatek jogurtu.

Składniki

ciasto

farsz

Jak zrobić Tarta ze szpinakiem?

Ciasto:
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. dodać jogurt, masło i zmiksować. Zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce. Wyłożyć formę ciastem - spód i brzegi. Spód nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 10 minut.

Farsz:
Rozpuścić na patelni masło, dodać szpinak, oraz przeciśnięty praska czosnek. Jak odparuje woda to przełożyć szpinak do miski i ostudzić. Dodać utarty parmezan, pokruszona fetę, oraz jajka zmiksowane z jogurtem. Wymieszać jajka ze szpinakiem. Na podpieczony spód wylać szpinakowy farsz. Wstawić do piekarnika i piec 35 minut w 180 st. C.
Komentarze

Do przepisu na: Tarta ze szpinakiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne