Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1491

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Idealne połączenie na tuńczyka i szpinaku

Zdjęcia

Idealne połączenie na tuńczyka i szpinaku

Składniki

  • tagiatelle szpinakowe gniazda 6 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • tuńczyk w oleju puszka
  • szpianak świeży szklanka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Jak zrobić Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem?

Makaron ugotować al dente tyle ile osób będzie jeść. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek. Smażymy do zeszklenia, wrzucamy tuńczyka mieszamy, chwilę smażymy razem, przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy umyte liście szpinaku i dusimy razem mieszając nie za długo tyle żeby liście się lekko skurczyły ale całkowicie nie zmalały w sosie żeby były wyczuwalne i widoczne. Zdejmujemy z ognia, na talerz dajemy makaron a na to tuńczykowy sos. Posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Komentarze

Do przepisu na: Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne