Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Szybki makowiec

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 8222

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Szybki makowiec

Szybki makowiec

Składniki

Ciasto

Masa makowa

Jak zrobić Szybki makowiec?

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy pozostałe składniki i ucieramy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części (jedną większa a druga mniejsza). Większą część ciasta wykładamy na wysmarowaną blaszkę.

Masa makowa:
Białka ubić, dodać do maku, wsypać bułkę tartą i wymieszać. Tak przygotowaną masę wylewamy na ciasto. Przykrywamy drugą częścią ciasta i pieczemy około 50-60 minut w 180*.
Komentarze

Do przepisu na: Szybki makowiec

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne