Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Szpinak

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3133

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Szpinak
Szpinak
Szpinak

Składniki

Jak zrobić Szpinak ?

Liście szpinaku dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, odrywamy ogonki i blanszujemy we wrzącej wodzie około 5 minut. Następnie odcedzamy szpinak na sicie i drobniutko siekamy. Następnie na patelni topimy masło, dodajemy mąkę i robimy z tego zasmażkę o jasnym kolorze.
Do zasmażki dodajemy szpinak i dusimy 10-15 minut cały czas mieszając. Wlewamy śmietanę i całość razem zagotowujemy ciągle mieszając.
Szpinak doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz drobniutko posiekaną cebulką. Podajemy na ciepło, może być doskonałym dodatkiem do dań mięsnych zamiast surówki
Komentarze

Do przepisu na: Szpinak

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne