Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Szpinak z makaronem

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1629

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Szpinak z makaronem

Składniki

  • szpinak mrożony 1 kg
  • makaron penne 2 paczki
  • śmietana 18% 1 duża
  • sól
  • pieprz
  • czosnek 1 sztuka

opcjonalnie

Akcesoria

  • nóż do warzyw lub zwykły
  • patelnia
  • brytfanna
  • garczek

Jak zrobić Szpinak z makaronem?

Sos:
na sam początek trzeba przygotować brytfannę, a następnie wsypać do niej szpinak i włożyć do piekarnika. Poczekać 15 min aż się szpinak odmrozi. Później czosnek pokroić w małe kosteczki i podsmażyć na patelni, ale tak żeby się nie przypalił i następnie do patelni dodać odmrożony szpinak. Chwile pogotować i potem wlać do tego śmietanę i doprawić do smaku.

Makaron:
do garczka nalać wodę i poczekać aż się zagotuję woda. Następnie kiedy woda będzie ugotowana wsypać makaron i wodę posolić i poczekać aż będzie dobry. Na sam koniec, należy przygotować 5 misek i nałożyć makaron, a później sos.
Komentarze

Do przepisu na: Szpinak z makaronem

kasiaw#

kasiaw

2012-08-26 16:05:57

zdjęcie bardzo mało apetycznie wygląda ale danie jest smaczne

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne