Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Szparagi po polsku

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2076

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Szparagi po polsku
Szparagi po polsku
Szparagi po polsku

Składniki

  • szparagi 1,5 kg
  • sól 1 szczypta
  • cukier 1 szczypta
  • masło 5 łyżek
  • tarta bułka 3 łyżki

Jak zrobić Szparagi po polsku?

Szparagi wybrać takie, które mają ciemnofioletowe główki, a resztę całą zupełnie białą. Bardzo lekko obrać błonkę trzymając szparag za łepek, a nóż zupełnie płasko. Szparagi wiązać nitką na małe pęczki. Nie wiązać więcej razem niż po 10. Wrzucać do wrzącej osolonej wody, dodać cukier. Gotować około 20 minut. Wyjąć z wody, odwiązać nitkę i ułożyć na półmi­sku. Polać główki masłem i zrumienioną bułką. Uważać, aby szparagów nie przegotować, gdyż wtedy będą jak gąbka.
Komentarze

Do przepisu na: Szparagi po polsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne