Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Szczupak gotowany w sosie z chrzanu

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1999

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Szczupak gotowany w sosie z chrzanu?

Filety ze szczupaka należy podzielić na dowolne porcje. Cebulkę po obraniu z łupinek należy pokroić w kosteczkę. Do garnka należy wrzucić masło i cebulkę, zeszklić dokładnie, wlać wino, a po odparowaniu dodać wywar z ryby, chrzan i doprowadzić do wrzenia. Po doprawieniu do smaku solą i pieprzem należy włożyć porcje szczupaka. Wszystko razem należy gotować około 10 minut. Wywar z gotowania ryby należy odlać, zostawić jego niewielką ilość. Do pozostawionego wraz z rybą w garnku wywaru należy dodać tarty chrzan, masło jakie zostało, śmietankę 36 % i wszystko razem zagotować doprawiając w miarę potrzeby solą oraz pieprzem. Po ugotowaniu i rozłożeniu na talerze rybę należy polać sosem chrzanowym z gotowania i posypać natką pietruszki.
Komentarze

Do przepisu na: Szczupak gotowany w sosie z chrzanu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne