Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Szaszłyk z żabnicy z kuskusem na ostro

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2635

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • mango obrane i pokrojone w kostkę KUSKUS

MARYNATA

SZASZŁYKI

  • ryba bez skóry, pokrojona na kawałki 900 g
  • cukinia pokrojona na grube plastry 2 szt
  • czerwona cebula pokrojona w ćwiartki, rozdzielona warstwowo 2 szt

KUSKUS

  • kuskus 280 g
  • woda gorąca 500 ml
  • sól
  • pieprz
  • oliwa 2 łyżki
  • czosnek posiekany 2 ząbki
  • cynamon zmielony łyżeczka
  • chili łagodne łyżeczka
  • kminek mielony łyżeczka
  • kolendra zmielona łyżeczka
  • masło 25 g

DO PRZYBRANIA

  • kolendra świeża posiekana

Jak zrobić Szaszłyk z żabnicy z kuskusem na ostro?

Składniki marynaty wymieszać w płytkim naczyniu. Dodać rybę i wymieszać, aby pokryć ją marynatą ze wszystkich stron. Odstawić do lodówki na 1-2 godz.

Nadziewać rybę na 8 szpikulców na zmianę z kawałkami cukinii i płatkami cebuli. Ułożyć szaszłyki w płytkim naczyniu i posmarować marynatą.

Zalać kuskus wrzątkiem i posolić. Przykryć i odstawić na 10 minut. Rozgrzać olej na patelni z grubym dnem i smażyć czosnek przez minutę. Domieszać przyprawy i smażyć minutę. Dodać kuskus, mango i masło. Doprawić, gotować 2 minuty i odcedzić.

Rozgrzać maksymalnie ruszt. Opiekać szaszłyki 3-4 minuty z każdej strony, smarując marynatą. Podawać z kuskusem.
Komentarze

Do przepisu na: Szaszłyk z żabnicy z kuskusem na ostro

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne