Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Szaszłyk krymski

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3534

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • mięso wieprzowe 1 łopatka
  • vegeta 2 łyżki
  • sól 1 łyżeczka
  • przyprawy do szaszłyków
  • cebula 1 szt.
  • cytryna 1 szt.
  • majonez
  • piwo 0,5 szklanki
  • białe wino 1 kieliszek

Jak zrobić Szaszłyk krymski?

Opłukane i osuszone mięso kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do garnka. Posy­pujemy vegetą, solimy i opró­szamy mieszanką przypraw. Obraną cebulę kroimy w krążki i mieszamy z mięsem i przyprawami. Na mięso wyci­skamy sok z cytryny. Na koniec mieszamy mięso z majonezem. Dzięki majonezowi mięso będzie kruche i miękkie. Za­marynowane mięso wstawia­my na noc do lodówki. Następnego dnia nadziewa­my na szpikulce do szaszły­ków na przemian: mięso i ce­bulę. Pieczemy na rozgrzanym grillu, co jakiś czas obracając, by szaszłyki upiekły się równomiernie ze wszystkich stron, i skraplamy białym winem lub piwem.
Komentarze

Do przepisu na: Szaszłyk krymski

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne