Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Surówka z rukoli i marchewki

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3244

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • rukola 20 dag
  • rzodkiewki 1 pęczek
  • czerwona papryka 1 strąk
  • dymka 1 pęczek
  • młode marchewki 5 sztuk
  • awokado 1 sztuka
  • oliwa 5 łyżek
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • sos sojowy 2 łyżki
  • posiekana zielenina 1 łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Surówka z rukoli i marchewki?

Rukolę opłukać i osuszyć, rzodkiewki wyszorować i pokroić w cienkie plasterki. Paprykę opłukać, osuszyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w paski. Dymkę wraz ze szczypiorkiem posiekać drobniutko. Marchewki wyszorować, obrać i pokroić w cieniutkie wstążki. Awokado przekroić, wyjąć pestkę, obrać, miąższ pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, sosem sojowym, posiekaną zieleniną roztartym czosnkiem. Tak przygotowany sos wymieszać z pozostałymi składnikami surówki doprawiając ją do smaku solą i pieprzem.
Komentarze

Do przepisu na: Surówka z rukoli i marchewki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne