Przepis na Surówka z kiszonej kapusty i pomarańczy

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1417
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Surówki

Składniki

  • kiszona kapusta 0,5 kg
  • pomarańcze 2 szt
  • oliwa 2 łyżki
  • cukier 1 łyżeczka
  • sól do smaku

Jak zrobić Surówka z kiszonej kapusty i pomarańczy?

Kiszoną kapustę jeśli jest bardzo słona lekko przepłukujemy i odsączamy. Pomarańcze dokładnie szorujemy i z jednej sztuki ścieramy skórkę na tarce. Następnie owoce obieramy ze skórki i białej błonki i kroimy w kostkę. Dodajemy drobno pokrojoną kapustę, polewamy oliwą, doprawiamy do smaku solą i cukrem. Mieszamy.

Podobne przepisy

Surówka z kukurydzą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Surówki

Surówka z białej kapustki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: malinka

Kategoria: Surówki

Rzodkiewka do obiadu

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Surówki

Surówka z kapuszty kiszonej i marchwi

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-19

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Surówki

Surówka z czerwonej kapusty do obiadu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Surówki

Surówka z kapusty czerwonej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-11

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Surówki