Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Surówka z jabłek i dyni

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 934

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • jabłka 300 g
  • dynia 200 g
  • woda 1/2 szklanki
  • cukier 2-3 łyżki
  • kwasek cytrynowy
  • skórka z cytryny 1/2

Jak zrobić Surówka z jabłek i dyni?

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Dynię umyć i obrać; miękisz pokroić na cienkie płatki, a następnie na wąskie paseczki. Jabłka pokroić na grubsze paski niż dynię, wymieszać z dynią. Zagotować wodę z cukrem i ostudzić.

Zimnym syropem zalać dynię i jabłka, przyprawić do smaku kwaskiem cytrynowym, dodać otartą skórkę z wyparzonej cytryny. Podawać zaraz po przyrządzeniu, aby owoce nie zwiotczały.
Komentarze

Do przepisu na: Surówka z jabłek i dyni

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne