Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Stek z grilla

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2988

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 sztuki
  • olej 30 ml
  • sos sojowy 1/4 szklanki
  • imbir świeży 2 dag
  • pieprz
  • czosnek 1-2 ząbki
  • sól

Jak zrobić Stek z grilla?

Na początek należy bardzo drobno posiekać imbir wraz z czosnkiem. W miseczce należy wymieszać ze sobą olej, sos sojowy i wszystkie przyprawy wraz z czosnkiem i imbirem. Następnie natrzeć mieszanką pierś kurczaka( można ją podzielić, ale nie koniecznie) i odstawić w chłodne miejsce na 1-2 godziny. Pierś należy piec na grillu z każdej strony do upieczenia mięsa( około 20 minut).
Komentarze

Do przepisu na: Stek z grilla

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne