Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Spaghetti z sosem bolońskim

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 25 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1614

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • makaron spaghetti 40 dag
  • mielone mięso 25 dag
  • wędzony boczek 5 dag
  • cebula 1 sztuka
  • marchew 1 sztuka
  • pomidory 1 puszka
  • czarne oliwki 10 dag
  • masło 3 łyżki
  • seler naciowy 1 łodyga
  • czerwone wino 1/2 szklanki
  • parmezan tarty 10 dag
  • pieprz
  • sól
  • świeża bazylia 3 łyżeczki

Jak zrobić Spaghetti z sosem bolońskim?

Posiekać obraną cebulę, marchewkę, seler i boczek. Usmażyć na maśle 5 min. Dodać mięso, przyprawić do smaku i smażyć jeszcze 5 min. Dodać zmiksowane pomidory, posiekane oliwki oraz wino. Duś do ok. 8 min. Makaron ugotuj, osącz, połącz z sosem. Posyp parmezanem i bazylią.
Komentarze

Do przepisu na: Spaghetti z sosem bolońskim

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne