Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Spaghetti w wersji bez tłuszczu

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4147

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Spaghetti w wersji bez tłuszczu

Składniki

  • makaron spaghetto 1 opakowanie
  • mięso mielone 1 kg
  • pomidory czerwone 8 szt
  • sok pomidorowy 1 kartonik
  • majeranek do smaku
  • tymianek suszony do smaku
  • oregano suszone do smaku
  • bazylia świeża 1 garść
  • sos chilli do smaku
  • cebula biała 4 szt
  • ser żółty
  • woda

Akcesoria

  • garnek
  • durszlak
  • talerze
  • deska do krojenia
  • nóż

Jak zrobić Spaghetti w wersji bez tłuszczu?

Mięso mielone podsmażyć przez chwilę na patelni, bez użycia tłuszczu. W międzyczasie wstawić wodę na makaron i po jej zagotowaniu, ugotować go. Do mięsa mielonego dodać wody. Cebulę obrać, pokroić i dodać do mięsa z wodą. Mięso musi się pogotować w tej wodzie, aby nie było surowe. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w większe kawałki. Listki bazylii pokroić na drobno, dodać razem z pokrojonymi pomidorami do sosu. Przyprawic suszonymi przyprawami, sosem chilli. Dodać sos pomidorowy i jeszcze chwilę gotować, aż sos nabierze smaku. Makarony nakładać na talerze, polewać sosem i posypywać wg uznania startym serem.
Komentarze

Do przepisu na: Spaghetti w wersji bez tłuszczu

!mm#

!mm

2012-03-29 21:11:03

mięso mielone ma w sobie tyle tłuszczu że i tak nie trzeba dodawac nic na patelnie

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne