Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Spaghetti po bolońsku

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1863

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Spaghetti po bolońsku
Spaghetti po bolońsku

Składniki

Jak zrobić Spaghetti po bolońsku ?

mięso dobrze wysmażyć, dodać pokrojoną drobno cebulkę, chwilę podsmażyć i zalać 1 szklanką wody. Przykryć i gotować ok 15 min. Pieczarki i paprykę pokroić i dodać do mięsa. Sos w proszku rozrobić wg przepisu na opakowaniu i dodać do mięsa, dobrze wymieszać i gotować ok 10 min.
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Odcedzić i polać sosem.
Komentarze

Do przepisu na: Spaghetti po bolońsku

Juliusz#

Juliusz

2011-06-17 13:59:55

a czy musi być to coś z torebki?

Albertos#

Albertos

2009-11-05 09:23:53

Spaghetti to jedna z moich ulubionych potraw :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne