Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Spaghetti

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 35 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas smażenia: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1573

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • makaron spaghetti 1 opakowanie
  • czerwona papryka 2 sztuki
  • przecier pomidorowy 1 słoiczek
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 3 sztuki
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta
  • olej do smażenia
  • bazylia świeża 4 listki

Akcesoria

  • garnek,patelnia,łyzka,talerz

Jak zrobić Spaghetti?

Makaron ugotować i odstawić. Na rozgrzany olej dajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i przeciśnięty czosnek. Doprawiamy przyprawami wlewamy przecier pomidorowy. Na końcu dodajemy pokrojoną paprykę, mieszając doprawiamy do smaku. Gotowym sosem polewamy przygotowany makaron. Posypujemy świeżą bazylią.
Komentarze

Do przepisu na: Spaghetti

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne