Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sos pieczarkowy z parówkami

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 976

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Sos pieczarkowy z parówkami

Zdjęcia

Sos pieczarkowy z parówkami

Składniki

Jak zrobić Sos pieczarkowy z parówkami?

Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki opłukać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przesmażyć pieczarki, dodać cebulę. Wymieszać. Dodać marchew, podlać wodą i dusić ok. 10 minut. Wszystko oprószyć mąką, podlać sporą ilością wody, dodać kostkę, doprawić do smaku, dodać pietruszką i wszystko wymieszać. Parówki pokroić na mniejsze kawałki (np. Na połowy) naciąć nożem na wierzchu, obsmażyć na patelni i dodać do sosu.
Komentarze

Do przepisu na: Sos pieczarkowy z parówkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne