Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sos a'la tatarski

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2003

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Sos wspaniale komponuje się z jajkami na twardo, lub garnirowanymi.
Jeśli lubimy by potrawy na naszym stole wyglądały pięknie i kolorowo to jajka z sosem a'la tatarskim posypujemy świeżą rzeżuchą, lub posiekanym koperkiem

Zdjęcia

Sos  wspaniale komponuje się z jajkami  na twardo,  lub garnirowanymi.<br/> Jeśli  lubimy by potrawy  na naszym stole wyglądały pięknie i kolorowo  to   jajka z sosem a\'la  tatarskim  posypujemy  świeżą rzeżuchą,  lub  posiekanym koperkiem

Składniki

  • marynowane pieczarki 6-9 szt
  • lub inne marynowane grzyby
  • korniszony 5- 7 szt
  • lub ogórki kwaszone 3 szt
  • musztarda starofrancuska 1/4 łyżecxki
  • jogurt grecki 150 ml
  • majonez 150 - 170 ml
  • sól
  • pieprz
  • zioła np. przyprawa włoska 1/2 łyżeczki

Jak zrobić Sos a'la tatarski?

Jogurt, majonez, musztardę i zioła włoskie mieszamy razem do uzyskania jednolitej konsystencji. Korniszony (lub ogórki kwaszone) i pieczarki lub inne grzybki leśne drobno siekamy. Dodajemy posiekane ogórki i grzybki do sosu majonezowego mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Komentarze

Do przepisu na: Sos a'la tatarski

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne