Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Soczysta wołowina z warzywami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 7855

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • szponder wołowy 80 dag
  • oliwa 1/4 szklanki
  • pieprz 1 szczypta
  • kolendra 1 szczypta
  • tymianek 1 szczypta
  • ocet winny 2 łyżki
  • jarzynka 1 szczypta
  • miód 1 łyżka
  • papryka żółta 1 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • papryka zielona 1 szt
  • pieczarki 4 szt
  • marchewka 1 szt
  • sól 1 szczypta
  • masło 1 łyżka

Jak zrobić Soczysta wołowina z warzywami?

Szponder wołowy pokroić na 4 kotlety, umyć, osuszyć. Połączyć oliwę z octem winnym, dodać przyprawy. Przełożyć mięso do gotowej marynaty i dobrze wymieszać. Odstawić je na 30 minut do lodówki. Steki wyjąć z marynaty i od razu przełożyć na patelnię. Piec 20 minut z każdej strony. Pod koniec pieczenia posmarować kotlety miodem. Papryki oczyszczone z pestek pokroić w paski. Marchewkę i pieczarki pokroić na plasterki. Poddusić chwilę na łyżce masła, oprószyć ziołami, solą i pieprzem. Ułożyć na talerzu obok mięsa.
Komentarze

Do przepisu na: Soczysta wołowina z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne