Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Soczysta golonka z rękawa

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6614

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Pyszna i krucha golonka z rękawa

Zdjęcia

Pyszna i krucha golonka z rękawa

Składniki

Jak zrobić Soczysta golonka z rękawa?

Golonki oczyścić (ewentualne włoski opalić nad palnikiem). Dać do garnka, zalać wodą, dodać 1 marchew, 1 cebule, 2 ząbki czosnku, seler, ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz. Gotować przez 1,5h. Odsączyć z wywaru.

Obraną marchew zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w drobne paski, czosnek też drobno. Do rękawa do pieczenia lub woreczka włożyć golonki, pokrojone warzywa, wsypać paprykę, pieprz, majeranek.

Wlać 200 ml wywaru z gotowania golonki i zamknąć szczelnie rękaw lub worek. Worek ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do rozgrzanego do 200ºc. Piekarnika.

Piec na najniższym poziomie piekarnika przez ok 1 godzinę i 45 minut. Oczywiście czas pieczenia zależy od wielkości golonek
Komentarze

Do przepisu na: Soczysta golonka z rękawa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne