Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Snickers

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 31477

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 9 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

CIASTO BARDZO DOBRE DO KAWY DLA GOSCI

Zdjęcia

CIASTO BARDZO DOBRE DO KAWY DLA GOSCI
CIASTO BARDZO DOBRE DO KAWY DLA GOSCI

Składniki

ciasto

polewa

krem

Jak zrobić Snickers?

Ciasto:zagnieść ciasto z podanych składników i podzielić na pół, jedno upiec a na drugie ciasto surowe wyłożyć karmel orzechowy i upiec.
Karmel orzechowy: składniki na polewę usmażyc na patelni na złoty kolor.
Krem:ugotować budyń ze składników na krem oprócz margaryny ostudzony budyń dodajemy do zmiksowanej margaryny i miksujemy aż powstanie masa budyniowa. Kremem przekładamy ciasto, na krem kładziemy ciasto z polewą orzechową.
Komentarze

Do przepisu na: Snickers

!Beata#

!Beata

2010-08-14 10:06:36

Widac jak jest ciasto upieczone:) mozna sprawdzic starym sposobem patyczkiem jak sie nie klei do patyka ciasto tzn ze jest dobre :)

aska996#

aska996

2010-08-10 16:45:49

Super ciasto. Piekę je już od kilku lat i nawet nie wiedziałam, że nazywa się snickers... :)

!ANONIM#

!ANONIM

2010-01-31 14:52:53

SUPERRRRR!!!!!!!!!!

!Gosia#

!Gosia

2010-01-29 17:28:57

no temperature piekarnika i czas pieczenia mogla by podac tworczyni tego smakolyku

tulipan#

tulipan

2010-01-22 13:53:58

Snikcers bardzo pyszne.

!Krysia#

!Krysia

2010-01-19 19:32:53

Ja piekę ciasto w temp. 175-180stopni i do skutku. Trudno ustalić czas bo każdy piekarnik inaczej piecze.

!Krysia#

!Krysia

2010-01-19 19:14:42

Ja piekę ciasto w temp. 175-180stopni i do skutku. Trudno ustalić czas bo każdy piekarnik inaczej piecze.

!Krysia#

!Krysia

2010-01-19 19:13:24

Od lat piekę snikersa jest przepyszny z tym, że krem robię na 1 litrze mleka, 1 szklance dodaję cukru 0,5 szklanki mąki pszennej i 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej, cukier waniliowy a po przestudzeniu dodaję żółtko i łyżkę masła. Ciasto pikę dwa dni przed podaniem zawijam w worek foliowy wówczas górna warstwa zwilgotnieje. Smacznego!!!

!mala#

!mala

2010-01-15 10:52:52

Tylko nikt nie napisal ile i w jakiej temp. trzeba piec to ciasto!!!!

Pola#

Pola

2010-01-12 22:18:42

wyglada pysznie..na pewno tez tak smakuje..musze sprobowac :)

!irena#

!irena

2010-01-12 08:48:34

muszę upiec ,apetycznie wygląda

tery469#

tery469

2010-01-11 22:22:54

jest przepyszne... kocham to ciasto

mkmadzia#

mkmadzia

2010-01-06 23:39:10

apetycznie wygląda

gosiakaminska#

gosiakaminska

2010-01-04 12:20:05

To ciasto zasługuje na medal, jest przepyszne.

!amie7#

!amie7

2010-01-03 22:47:49

Wspaniałe ciasto :)

ewasylwia#

ewasylwia

2010-01-03 19:40:50

Uwielbiam takie ciasta z orzechami

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne