Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Śniadanie z ryżem,bekonem i jajkiem

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1756

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • ryż ugotowany 2 szklanki
  • oliwa 3 łyżki
  • jajka 2 sztuki
  • bekon 4 plasterki
  • zielony groszek 1/2 szklanki
  • sos sojowy 1 łyżka
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Śniadanie z ryżem,bekonem i jajkiem?

W woku rozgrzać 2 łyżki oleju. Jajka wymieszać ze szczyptą soli i usmażyć w woku. Wyjąć na talerz. Bekon pokroić w paski. W woku rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć na niej bekon z zielonym groszkiem. Dorzucić ryż i wymieszać. Dodać wcześniej usmażone jajka. Następnie dolać łyżkę sosu sojowego. I ciągle mieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Komentarze

Do przepisu na: Śniadanie z ryżem,bekonem i jajkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne