Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Smażony szczupak

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4398

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Smażony szczupak

Składniki

  • szczupak 1,5 kg
  • posiekana natka pietruszki 2 łyżki
  • olej 50 ml
  • mąka 1 szklanka
  • bułka tarta 1,5 szklanki
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • sól do smaku
  • przyprawa do ryb 1 łyżeczka
  • jaja 3 sztuki
  • sok z cytryny 2-3 łyżki

Akcesoria

  • patelnia
  • durszlak lub sitko
  • nóż
  • deska do krojenia

Jak zrobić Smażony szczupak?

Szczupaka oczyszczamy, kroimy na porcje i dokładnie myjemy. Następnie osuszamy go i kroimy na porcje. Porcje szczupaka skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy przyprawą do ryb prymat, solą i pieprzem czarnym mielonym. Tak przygotowanego odstawiamy na co najmniej godzinę. Następnie rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Szczupaka panierujemy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy z każdej strony na złotobrązowy kolor. Po usmażeniu układamy na półmisku i i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Komentarze

Do przepisu na: Smażony szczupak

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne