Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Smażone bakłażany w paście miso

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1127

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • bakłażany 2 szt.
  • olej sezamowy 90 ml
  • sake 45 ml
  • białe wino 45 ml
  • sos sojowy 45 ml
  • cukier 3 łyżki
  • pasta miso 3 łyżki
  • ostre papryczki 2 szt.
  • sól 0,5 łyżeczki

Jak zrobić Smażone bakłażany w paście miso?

Bakłażany pokroić w podłużne plastry. Oprószyć je solą i odstawić, aby puściły sok, po czym osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić każdy plaster na 4 części.
Przygotować sos: wymieszać sos sojowy, sake oraz wino i cukier. Oddzielnie rozpuść pastę miso w niedużej ilości wody. Na patelnię wlej olej sezamowy, podsmaż pozbawione nasionek papryczki. Włóż bakłażany, smaż 5 minut na średnim ogniu. Wlej przyrządzony sos, po chwili dodaj rozdrobnioną pastę miso. Smaż jeszcze przez 3 minuty.
Komentarze

Do przepisu na: Smażone bakłażany w paście miso

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne