Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Śledzie na pikantno

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2233

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • filety śledziowe w oliwie 1 słoik
  • zielenina
  • jajka na twardo 3 sztuki
  • sok z cytryny 1 sztuka
  • gęsta śmietana 1 szklanka
  • cebula 1/2 sztuki
  • chrzan starty ze słoiczka 3 łyżki
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Śledzie na pikantno?

Z żółtek jaj ugotowanych na twardo, soku z cytryny należy przygotować sos, połączyć ze śmietaną, dodać roztartą na drobno cebulę, chrzan, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać białka jaj posiekane bardzo drobno. Na półmisku należy ułożyć filety śledziowe, zalać je sosem, schłodzić w lodówce przez 1- 2 godziny i podawać.
Komentarze

Do przepisu na: Śledzie na pikantno

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne