Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Śląskie kluski

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1681

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Śląskie kluski
Śląskie kluski

Składniki

Jak zrobić Śląskie kluski?

Ziemniaki należy oczyścić, obrać i ugotować jak do obiadu, następnie zemleć w maszynce do mielenia mięsa i przełożyć na stolnicą, dodać do nich jajka, mąkę ziemniaczaną i wszystko razem ze sobą urobić na ciasto. Z otrzymanego ciasta należy rękami uformować wałek o grubości około 2 cm i kroić z niego kawałki- kluseczki o długości 2 cm. W garnku należy zagotować wodę, wrzucać do niej kluseczki i gotować około 7- 10 minut, do uzyskania miękkości, następnie wyjmować cedzakiem na półmisek. Na patelni należy rozpuścić słoninę, polewać nią tak przygotowane kluski.
Komentarze

Do przepisu na: Śląskie kluski

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne