Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sernik "złoty kokos"

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3338

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Sernik "złoty kokos"

Składniki

CIASTO

SER

PIANA Z BIAŁEK

  • białka 3 szt
  • budynie śmietankowy 1 szt
  • cukier 0,5 szkl

DODATKOWO

  • wiórki kokosowe 20 dag
  • olejek śmietankowy 5-6 kropli
  • margaryna 5 dag

Jak zrobić Sernik "złoty kokos"?

CIASTO –
wszystkie składniki na ciasto zagnieść do uzyskania jednolitej masy i tak zrobionym ciastem wyłożyć blachę, pamiętając o wysokich bokach, bo masa serowa jest płynna.

MASA SEROWA
Jajka i cukier ubić, dodać twaróg (zmielony), cukier waniliowy, mleko(zimne przegotowane), budyń (suchy) i olej. Wymieszać i wylać na ciasto. Piec 45 min w 180 stopniach. Wyciągnąć placek i zalać pianą.

PIANA
Białka ubić na sztywną pianę, dodać budyń,cukier, zalać ser, wstawić placek jaszcze na 10 minut do piekarnika.

KOKOS- roztopić margarynę i usmażyć wiórki na patelni z kilka kroplami zapachu śmietankowego na lekko brązowy kolor.
Usmażonymi jeszcze gorące wiórkami posypać pianę.
Komentarze

Do przepisu na: Sernik "złoty kokos"

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne