Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sernik z pianą

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1387

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Sernik z pianą

Składniki

ciasto kruche

masa

  • półtłusty twaróg 60 dag
  • rodzynki 5 dag
  • cukier puder 10 dag
  • żółtka 4 sztuki
  • budyń o smaku śmietankowym 1 opakowanie
  • olej 5 łyżek

piana

  • białka 4 sztuki
  • kisiel o smaku cytrynowym 1 opakowanie
  • cukier 4 łyżki

dodatkowo

  • powidła

Jak zrobić Sernik z pianą?

Mąkę należy połączyć z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Dodać masło i posiekać. Żółtka należy ubić z cukrem, dodać do mąki i zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części, jedną włożyć do lodówki, drugą zamrozić w zamrażalniku. Żółtka ubić z dodatkiem cukru, powoli dolewać po łyżce oleju i ubijać. Następnie dodawać po łyżce sera ciągle mieszając. Dosypać budyń, rodzynki i całość wymieszać. Białka jaj należy ubić z cukrem, dodać kisiel i ponownie ubić. Ciasto po godzinie wyjąć z lodówki i rozwałkować, wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blaszkę, na ciasto wyłożyć konfiturę i rozsmarować. Na powidła wyłożyć masę serową, zaś na masę wyłożyć piankę. Na wierzch ciasta zetrzeć wyjętą z zamrażalnika 1/2 ciasta. Ciasto piec przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 160- 170 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Sernik z pianą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne