Ze składników na spód kakaowy zagnieść ciasto i i wyłożyć na dno blaszki. Podpiec spód przez 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°c, wystudzić.
Masa serowa:
ser dwa razy przekręcić wraz z miękką margaryną. Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym na puszystą masę. Do utartej masy stopniowo dokładać twaróg i dokładnie wymieszać. Białka ubić na pianę ze szczyptą soli. Dodać do masy serowej i wymieszać. Wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać aromat waniliowy i ponownie delikatnie wymieszać. Maliny opłukać i osuszyć. Układać na spód. Masę serową wyłożyć na wierzch na maliny i dokładnie wyrównać. Piec w 170°c przez 50 min. Po upieczeniu dokładnie ostudzić. Udekorować cukrem pudrem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta