Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sernik z brzoskwiniami

Dodany przez

Ile porcji: 14

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Czas pieczenia: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1022

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Sernik z brzoskwiniami

Składniki

spód

masa serowa

dekoracja

  • cukier puder
  • gwiazdki czekoladowe

Akcesoria

  • miska,stolnica,łyzka,blacha,piekarnik

Jak zrobić Sernik z brzoskwiniami?

Ze składników na spód kakaowy zagnieść ciasto i i wyłożyć na dno blaszki. Podpiec spód przez 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°c, wystudzić. Masa serowa: ser dwa razy przekręcić wraz z miękką margaryną. Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym na puszystą masę. Do utartej masy stopniowo dokładać twaróg i dokładnie wymieszać. Białka ubić na pianę ze szczyptą soli. Dodać do masy serowej i wymieszać. Wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać aromat waniliowy i ponownie delikatnie wymieszać. Brzoskwinie odcedzić i pokroić na plastry. Układać na spód. Masę serową wyłożyć na wierzch na brzoskwinie i dokładnie wyrównać. Piec w 170°c przez 50 min. Po upieczeniu dokładnie ostudzić. Udekorować cukrem pudrem i gwiazdkami.
Komentarze

Do przepisu na: Sernik z brzoskwiniami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne