Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sernik bez sera

Dodany przez

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2893

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Sernik bez sera

Składniki

ciasto

Masa

Jak zrobić Sernik bez sera?

Ciasto:
mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać z margaryną. Dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy. Dokładnie zagnieść ciasto, oderwać 1/4 ciasta i włożyć do zamrażarki. Pozostałe ciasto wyłożyć posmarowana blaszkę.

Masa:
białka ubić z cukrem (1/2 szkl) na sztywną pianę. Śmietanę ubić z pozostałym cukrem. Dodać budyń wymieszany z mlekiem. Na końcu masę połączyć z ubitymi białkami, delikatnie wymieszać. Masę wylać na ciasto i na wierzch zetrzeć wcześniej zamrożone ciasto. Pieczemy w 190* około 30 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Sernik bez sera

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne