Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sękacz z tortownicy

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5096

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Sękacz z tortownicy

Składniki

Jak zrobić Sękacz z tortownicy?

Żółtka oddzielamy od białek. Białka schładzamy. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, na puszystą masę. Ucierając dodajemy po jednym żółtku, rum, mielone migdały, mąkę krupczatkę i ziemniaczaną. Z białek ubijamy pianę, powoli łączymy z ubitą masą. Tłuszczem smarujemy tortownicę, wlewamy dwie łyżki masy, zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 5 minut. Gdy ciasto lekko się zarumieni, wyjmujemy i wlewamy kolejną porcję, pieczemy 5 minut. Czynność wykonujemy tyle razy, aż zużyjemy całe ciasto. Po upieczeniu, schładzamy, wyjmujemy z tortownicy, posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze

Do przepisu na: Sękacz z tortownicy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne