Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Schabowy po staropolsku

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 16762

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Klasyka polskiego obiady niedzielnego ;-)

Zdjęcia

Klasyka polskiego obiady niedzielnego ;-)
Klasyka polskiego obiady niedzielnego ;-)
Klasyka polskiego obiady niedzielnego ;-)
Klasyka polskiego obiady niedzielnego ;-)
Klasyka polskiego obiady niedzielnego ;-)
Klasyka polskiego obiady niedzielnego ;-)
Klasyka polskiego obiady niedzielnego ;-)

Składniki

Jak zrobić Schabowy po staropolsku?

Schab pokroić w plastry.
Rozbić tłuczkiem do mięsa z obu stron. Posolić i popieprzyć.

Jajka wbić do głębokiego talerza, wlać 4 łyżki zimnej, przegotowanej wody i lekko ubić widelcem.

Schaby panierować w kolejności:
- obsypujemy mąką
- maczamy w jajku
- obsypujemy bułka tartą.
Maczanie w jajku i osypywanie bułka tartą można powtórzyć, wtedy panierka będzie bardziej chrupiąca.

Rozgrzać na patelni olej i smażyć schabowe z obu stron na złoty kolor.
Komentarze

Do przepisu na: Schabowy po staropolsku

!gaga#

!gaga

2011-05-05 19:06:31

staropolska kuchnia nie zna mąki i bułki do panierowania, to prlowski schabowy a nie starpoloski, staropolski jest w gozdzikach, cynamonie, limetach i pieprzu

Marta_Marta#

Marta_Marta

2011-04-22 20:08:25

... i nie używać bułki tartej ;)

!Danka#

!Danka

2009-06-03 08:35:08

schabowe mi zawsze smakuja, ale mozna dodac jeszcze zmiazdzonego czosnku, a posypac natka pietruszki do dekoracji..i smaku..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne