Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Schabowe w sosie z warzywami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1895

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Schabowe w sosie z warzywami

Składniki

Jak zrobić Schabowe w sosie z warzywami?

Marchewkę i pietruszkę oskrobać, umyć i pokroić w kostkę. Fasolkę pokroić na kawałki. Kotlety rozbić i oprószyć pieprzem i solą z obu stron. Jajka rozbełtać, posolić i maczać w nich kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron. Następnie kotlety przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać warzywa i zioła prowansalskie, dusić pod przykryciem 20 minut. Mąkę rozprowadzić małą ilością wody, wlać do garnka, zagotować i doprawić pieprzem i solą. Schabowe podawać z ugotowanymi ziemniakami polanymi sosem z warzywami.
Komentarze

Do przepisu na: Schabowe w sosie z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne