Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Schab po francusku

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 9615

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Schab po francusku?

Mięso schabowe pociąć na porcje, rozbić. Zrobić marynatę. Połączyć oliwę ze szczyptą soli, pieprzem, mielonym curry. Obtoczyć kotlety w marynacie. Blaszkę natłuścić olejem, ułożyć kotlety schabowe. Obrać ziemniaki i cebulę, pokroić w plastry. Ułożyć na mięsie warstwami ziemniaki, cebulę, posypać solą i pieprzem. Następnie polać majonezem, i startym żółtym serem. Piec w temperaturze 160 stopni przez godzinę. Kroić w kwadraty i podawać na gorąco.
Komentarze

Do przepisu na: Schab po francusku

damianj1983#

damianj1983

2009-02-13 10:13:28

Zrobiłem wszystko dokładnie wg. przepisu i polecam wszystkim bardzo dobre jedzonko, a jadlem to jeszcze z buraczkami!!
Palce lizać :)
Dzieki za wspanialy przepis

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne