Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sandacz w śmietanie

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4161

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sandacz w śmietanie?

Filety umyć, osuszyć. Grzyby oczyścić, umyć, ugotować w posolonej wodzie, pociąć w plastry. Ziemniaki obrać, umyć, pociąć w talarki. Na rozgrzany tłuszcz włożyć filety, usmażyć na złoty kolor, przykryć. Ziemniaki podsmażyć na pozostałym tłuszczu. Włożyć do rondla masło, pieczarki, dodać ziemniaki, poddusić. Śmietanę doprawić solą, pieprzem, połączyć z ziemniakami, podgrzać mieszając. Wyłożyć na talerz filety, obok ziemniaki z grzybami, polać sosem.
Komentarze

Do przepisu na: Sandacz w śmietanie

!michal1004#

!michal1004

2008-12-25 09:41:22

wolałbym to po dodaniu śmietany zapieczone pod rożnem do uzyskania lekko brązowego koloru. ale zasada ogólna jest ok.!!!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne