Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Salsa pomidorowa z chili

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2769

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Jeżeli marzą Ci się wakacje w Meksyku to ten sos będzie tego lekką namiastką :)

Zdjęcia

Składniki

  • pomidory 35 dag
  • papryczka chili 1 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • cebulka 2 szt.
  • sok z limonki 1 łyżka
  • kolendra 2 gałązki
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Salsa pomidorowa z chili?

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Strąk papryczki chili pozbawić pestek i drobniutko skroić. Cebulki obrać i pokroić w kosteczkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
W misce wymieszać pomidory, chili, czosnek, cebulę i posiekaną kolendrę. Dodać sok z limonki, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Przykryć i odstawić w chłodne miejsce.
Komentarze

Do przepisu na: Salsa pomidorowa z chili

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne