Wspaniały dodatek do dań obiadowych i kolacyjnych
Warzywa myjemy i osuszamy. Szczypiorek i natkę pietruszki dokładnie płuczemy i siekamy. Cebulę kroimy na półkrążki lub w piórka. Z pomidorów wycinamy twardą końcówkę po gałązce i jeśli mają głąbiki też je wycinamy, oraz nasiona. Kroimy pomidory na ćwiartki a później w cienkie plastry. Pora przekrawamy na połówki i dokładnie płuczemy, aby nie pozostał w nim piasek. Następnie kroimy go w cienkie półkrążki. Przekładamy pomidory do salaterki i dodajemy pora i cebulę, oraz szczypiorek i natkę. Oliwę przyprawiamy solą, mieszamy do połączenia się, czyli rozpuszczenia soli. Polewamy tym sosem warzywa, delikatnie mieszamy i podajemy do stołu.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki