Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sałatka z pieczonej papryki

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1896

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sałatka z pieczonej papryki?

Strąki papryki starannie myjemy, osuszamy, smarujemy 2 łyżkami oliwy i układamy na natłuszczonej blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni c na 15 min. W trakcie pieczenia paprykę odwracamy. Gdy skórka lekko popęka paprykę wyjąć, ostudzić, obrać ostrym nożem, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Z pozostałej oliwy, roztartego z solą czosnku, soku z cytryny i posiekanej cebuli sporządzamy sos. Doprawiamy go solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Ułożone w salaterce papryki polewamy przygotowanym sosem, posypujemy posiekaną natką i pokrojonymi w plasterki oliwkami.
Komentarze

Do przepisu na: Sałatka z pieczonej papryki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne