Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sałatka z indyka i czerwonych winogron

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1040

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • filet z piersi indyka 15-20 dag
  • winogrona czerwone 15-20 dag
  • melon mały zółty 0,5 szt
  • opakowanie kiełków słonecznika
  • oliwa z oliwek 2-3 łyżki
  • olej rzepakowy łyżka
  • sok z cytryny łyżka
  • imbir starty świeży 0,5 łyżeczki
  • sól
  • czarny pieprz świeżo zmielony

DO SALATERKI

  • sałata lodowej kilka liści

Jak zrobić Sałatka z indyka i czerwonych winogron?

Na patelni rozgrzać mocno olej rzepakowy, zrumienić mięso, zmniejszyć ogień, zawinąć w folię aluminiową, wystudzić, pokroić w małą kostkę. Winogrona przekroić. Połówkę melona obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić tak samo jak mięso. Połączyć starannie: oliwę, sok z cytryny, starty imbir. Posolić do smaku, przyprawić pieprzem. Wymieszać: mięso, melon, winogrona, kiełki, polać sosem, wymieszać. Odstawić na 30 minut do lodówki. Salaterkę wyłożyć liśćmi sałaty lodowej, nałożyć schłodzoną sałatkę, od razu podawać.
Komentarze

Do przepisu na: Sałatka z indyka i czerwonych winogron

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne