Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sałatka warzywno-grzybowa na zimę

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1331

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • papryka czerwona 25 dag
  • papryka żółta 25 dag
  • ogórki 1 kg
  • cebula 50 dag
  • czosnek 3 główki
  • kalafior 50 dag
  • podgrzybki 70 dag

zalewa

Jak zrobić Sałatka warzywno-grzybowa na zimę?

Papryki myjemy, odcinamy gniazda nasienne a resztę kroimy w kostkę. Ogórki i cebulę kroimy w półtalarki. Kalafiora dzielimy na małe różyczki, obgotowujemy i odcedzamy. Podgrzybki oczyszczamy, kilkakrotnie opłukujemy i obgotowujemy w lekko osolonej wodzie a następnie odcedzamy. Z podanych składników przygotowujemy zalewę i zagotowujemy. Paprykę, kalafiora, ogórki, cebule i podgrzybki przekładamy do garnka, dodajemy obrany drobno pokrojony czosnek. Zalewamy gorącą zalewą i mieszamy. Gotujemy ok. 15 min. , przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.
Komentarze

Do przepisu na: Sałatka warzywno-grzybowa na zimę

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne